•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp

Hoe zorg je voor een huisdiervriendelijke tuin?

Hoe zorg je voor een huisdiervriendelijke tuin?

Je wil natuurlijk onbezorgd genieten in de tuin met familie en vrienden om je heen. En dan kunnen jouw geliefde trouwe viervoeters uiteraard niet ontbreken! Maar hoe zorg je voor een huisdiervriendelijke omgeving waar jouw huisdier veilig kan snuffelen en spelen, maar waar jullie toch gezellig en comfortabel kunnen zitten? We vertellen je graag meer!

Veiligheid

Veiligheid is uiteraard het allerbelangrijkst! Daarom vertellen we je graag hoe je jouw buitenruimte huisdierveilig maakt:

De juiste omheining

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een goede omheining. Zo voorkom je dat jouw trouwe viervoeter ontsnapt! Voor een hond volstaat een hoog en stevig hek, maar als je een kat hebt die je niet op straat wil laten is het belangrijk om alle ontsnappingsmogelijkheden te barricaderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een kattentuigje, maar je kunt ook een beschermnet of een buitenren gebruiken.

Zorg er hierbij voor dat de bovenzijde goed schuin is afgerasterd met een doorlopende hoek naar binnen. Je kunt hierbij het beste gebruik maken van grof gaas. Let er ook op dat je de kliko’s en andere objecten waarmee je kat over de schutting kan springen niet te dicht op de schutting staan.

Gebruik geen chemicaliën

Bewaar tuingereedschap en chemicaliën buiten bereik van je huisdieren en gebruik huisdiervriendelijke onkruidverdelgers.

Vermijd giftige planten

Naast de juiste omheining is het ook belangrijk om giftige planten te vermijden, waaronder monnikskap, vingerhoedskruid en rodondendron. Vervang deze planten door huisdiervriendelijke planten, zoals viooltjes, rozemarijn, salie of lavendel.

Tuinmeubels

Uiteraard wil je ook jouw tuinmeubels mooi en heel houden. Gebruik daarom passende beschermhoezen wanneer de meubels niet in gebruik zijn. Hierdoor bescherm je jouw meubels tegen krassen en slijtage.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen die kras- en kauwbestendig zijn. Denk hierbij aan metaal, kunststof en rotan. Als je kiest voor houten meubels, zorg er dan voor dat deze goed behandeld en onderhouden worden.

Kies daarnaast voor wasbare kussens en hoezen die gemakkelijk afneembaar zijn. Hierdoor kun je vuil, haren en vlekken eenvoudig reinigen. Gebruik ook een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om de meubels te reinigen. Je kunt ook plaids of dekens op je meubels leggen waar je huisdieren graag zitten. Deze zijn makkelijker te wassen en te vervangen dan de bekleding van je meubels.

Verder is het belangrijk om kleine beschadigingen snel te repareren om slijtage te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door te schuren en te beitsen. Zorg ook voor voldoende krabpalen en kauwspeeltjes om te voorkomen dat je huisdieren zich op je meubels uitleven.

Beschutting

Het is ook belangrijk om te zorgen voor beschutte plekjes waar jouw huisdieren kunnen afkoelen of schuilen, bijvoorbeeld bij slecht weer of wanneer ze willen uitrusten. Plaats bijvoorbeeld bomen en struiken of kies voor een grote parasol of schaduwdoek.

Water

Water is natuurlijk ook onmisbaar! Zorg sowieso voor een constante toevoer van vers drinkwater, zodat jouw huisdier altijd voldoende vocht binnenkrijgt. Ook een vijver of fonteintje zijn erg leuke toevoegingen. Zorg er wel voor dat deze veilig is voor jouw huisdier, zodat ze er niet in kunnen vallen als je geen toezicht op ze hebt!

Speelruimte

Een grasveld of een klein grasstrookje zijn erg fijn als je huisdieren hebt! Dit zorgt voor een zachte ondergrond waar jouw viervoeter comfortabel op kan spelen. Een grasveld biedt ook dé perfecte mogelijkheid om te apporteren met jouw hond. Zo hebben jullie samen eindeloos plezier!