•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp

Je tuin herfstklaar maken

Je tuin herfstklaar maken

Het is september! De bladeren verkleuren en het wordt langzaamaan wat koeler buiten. Je merkt aan alles dat de herfst voor de deur staat. En dat is dé perfecte gelegenheid om jouw tuin helemaal herfstklaar te maken, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een gezellige tuin. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje om ervoor te zorgen dat jouw tuin het hele jaar door in uitstekende staat is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het herfstklaar maken van je tuin begint al bij het uitzoeken van het tuinmeubilair. Hierbij is het namelijk belangrijk om te kiezen voor materialen die weersbestendig zijn. Kies bijvoorbeeld voor meubels die gemaakt zijn van aluminium. Deze zijn niet alleen licht van gewicht, dus makkelijk te verplaatsen, maar het materiaal roest ook nog eens niet.

Kies daarnaast voor tafelbladen die zijn gemaakt van keramiek. Deze bladen zijn namelijk ook nog eens erg geschikt voor allerlei weersinvloeden. Aluminium en keramiek zijn verder onderhoudsarm, dus af en toe een doekje eroverheen en jouw tuinset ziet er weer uit als nieuw.

Verder zijn teakhouten meubels erg populair, vanwege hun weersbestendige eigenschappen. Bij dit materiaal is het wel belangrijk om ze te voorzien van goed onderhoud, zodat de meubels er mooi uit blijven zien.

Koop ook zeker een bijpassende hoes bij jouw meubels! Hierdoor zorg je ervoor dat in de wintermaanden jouw meubels alsnog optimaal beschermd worden. Zo verleng je ook de levensduur van jouw meubels.

Zorg voor een opgeruimde tuin

Allereerst is het belangrijk om je tuin op te ruimen. Verwijder de bladeren, onkruid en dode bloemen. Door je tuin op te ruimen, voorkom je de verspreiding van schimmels. Daarnaast ziet een opgeruimde tuin er ook gewoon netjes uit! We raden wel aan om een hoopje bladeren ergens in een hoekje van de tuin te laten liggen. Egels verschuilen zich namelijk graag tussen de bladeren. Hierdoor geef je ze een fijn plekje in de tuin.

Geef jouw planten wat extra liefde en aandacht

Verder is het belangrijk om de planten wat extra liefde en aandacht te geven. Je kunt vorstgevoelige planten in de tuin beschermen met een laag mulch. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers, boomschors of cacaodoppen. Je kunt ook gras van je gazon gebruiken om te mulchen. Door je border te mulchen, zorg je ervoor dat de wortels warm blijven en niet afsterven.

Verplaats potten met kwetsbare planten eventueel naar binnen of pak ze in om ze te beschermen tegen de kou. Hierdoor bereidt je alle planten in jouw tuin voor op de dalende temperaturen.

Plant mooie herfstbloeiers

Herfstbloemen zijn natuurlijk ook onmisbaar in jouw tuin! Er zijn veel prachtige najaarsbloeiers die jouw tuin prachtig opfleuren op de grijze, regenachtige dagen. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Aster
  • Struikveronica
  • Struikheide
  • Borstelveergras
  • Chrysant
  • Purperklokje
  • Herfstanemoon
  • Helleborus
  • Bergthee

Bekijk ons uitgebreide assortiment online of bezoek de showroom

Bekijk zeker alle prachtige tuinmeubels in ons assortiment! We hebben vele soorten weersbestendige meubels in ons assortiment. Je kunt natuurlijk ook onze showroom bezoeken in GroenRijk Tilburg. Voor najaarsbloeiers kun je ook altijd terecht bij het tuincentrum!